135 de ani de la proclamarea Regatului României

Data publicării:
CASA REGALA


"26 martie este o zi cu multiplă semnificaţie pt familia regală. În anul jubiliar 2016 se sărbătoresc 135 de ani de la proclamarea regatului României. Este ziua în care Carol I a devenit rege prin votul reprezentanţilor naţiunii. România modernă sărbătoreşte şi aniversarea principesei Margareta, custodele Coroanei", Alexandra Ţenea, reporter Digi24.

Evenimentul a debutat cu acordarea Înaltului patronaj al Casei Regale pentru revista "Timpul", care aniversează 140 ani de la înfiinţare. În holul de onoare al Castelului Peleş, principesa moştenitoare a decorat mai multe personalităţi care au impresionat prin activitatea lor publică. Printre acestea, mitropolitul Teofan al Moldovei şi poetul Mircea Cărtărescu.

Invitaţi speciali la eveniment au fost premierul Dacian Cioloş şi viceprim-ministrul Vasile Dîncu, împreună cu soţiile lor.

"E în primul rând un eveniment de suflet pentru mine, Principesa Margareta e un om care s-a dedicat de mai mulţi ani României si e ocazia sa o sărbătorim", Dacian Cioloş premierul României

Pentru oaspeţi a urmat apoi un concert susţinut de Camerata Regală.

În cinstea Principesei Margareta a avut loc şi o recepţie pregătită în cel mai mic amănunt.

"A fost black tie respectiv smoking pentru domni si rochie de cocktail 3 sferturi pentru doamne", Sandra Gătejanu Gheorghe director de protocol al Casei Regale.

Seara s-a încheiat cu un dineu regal la care au participat doar membrii familiei regale.

Reporteri: Alexandra Ţenea, Mirela Palcu
Operatori: Cătălin Brencea, Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri