A început reabilitarea căminelor studenţeşti

Data publicării:
REABILITARE CAMINE

În fiecare an, în perioada august-septembrie, au loc lucrări de igienizare a căminelor studenţeşti. Universitatea plăteşte firme care se ocupă de zugrăvire, deratizare şi dezinsecţie. În acest an, a fost nevoie şi de lucrări de reabilitare şi modernizare a grupurilor sanitare, însă, doar în anumite cămine. Proiectul include căminele 9 şi 2, din complexul Memorandumului, dar şi căminul 16, de pe Colina Universităţii, unde mobilierul nu a fost schimbat de aproape 10 ani.

Ca să economisească banii, pe care îi cheltuia anual cu firmele de profil, conducerea Universităţii Transilvania a pus la cale un plan inedit: să determine studenţii să se grupeze în echipe şi să îşi zugrăvească singuri camerele. Studenţii au fost încântaţi să îşi vopsească pereţii după gustul lor, atâta timp cât primesc materialele necesare de la universitate.

Sunt reabilitate şi cantinele din complexurile Memorandumului, unde sunt modernizate spaţiile şi sunt aduse la standarde hoteliere.  

Mare parte din banii alocaţi lucrărilor de reabilitare, sunt din veniturile proprii ale Universităţii Transilvania, din tariful de cazare şi din alte taxe, iar o altă parte vor veni de la Ministerul Educaţiei. Conducerea Universităţii Transilvania a ales aceste măsuri pentru o mai bună administrare a banilor care trebuie păstraţi pentru investiţiile în acoperişurile celor două cantine studenţeşti, lucrări programate pentru săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri