Sari la conținut

A început simularea Evaluării Naţionale

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a are loc în perioada 23 - 25 februarie. Prima probă a fost cea de Limba şi Literatura Română. Subiectele legate de doina populară, sau cele referitoare la sintaxă şi morfologie nu au pus mari probleme candidaţilor.

"Mie mi s-a părut destul de uşor subiectul de anul ăsta. Mie mi s-a părut că anii trecuţi a fost mai greu", spune un elev.

"Au fost destul de uşoare. Am avut puţine emoţii, dar m-am descurcat, am făcut faţă", a spus un alt elev.

Nici profesorii nu consideră subiectele foarte dificile.

"Subiectele sunt accesibile elevilor şi chiar frumoase, plăcute, astfel încât considerăm că elevii vor face faţă acestor subiecte", a spus Tudoriţa Albu - director Şcoala Gimnazială nr. 11, Braşov.

Deşi până acum notele nu erau trecute în catalog, din acest an elevii pot cere acest lucru, dacă sunt de părere că au obţinut note bune. Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii şi cu părinţii. Pentru şcolari urmează proba la matematică şi cea la limba maternă, acolo unde este cazul. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie. La simularea de anul trecut 51,2% dintre elvii braşoveni au avut medii peste 5.00, 67,6% dintre ek la română și doar 35,4% la matematică.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Răzvan Rădache