Sari la conținut

Cel mai bun spaţiu de lucru comun. Un hub din Braşov a fost premiat la un concurs european

Sebastian este campion naţional la desene în cafea. De două luni face cursuri la hub. Într-o sală închiriată special pentru acest lucru, câţiva oameni învaţă cum să prepare o cafea bună, pentru că în câteva zile urmează să-şi deschidă o cafenea în centrul oraşului.

"Ne-am gândit să ne pregătim aici pentru că spaţiul în care dorim să ne desfăşurăm activitatea încă nu este gata, se amenajează şi atunci ne-am găsit un spaţiu perfect în care să lucrăm", spune Sebastian Farcaş - campion "latte art".

În alt birou, îl găsim pe Alex. El face design grafic şi spune că pentru el, este locul de muncă ideal. Nu s-ar vedea muncind într-un birou de corporaţie.

"Într-un birou de corporaţie nu poţi să stai în puf şi să te relaxezi. Trebuie să stai serios, nu poţi să te joci, nu poţi să te concentrezi, să faci ce vrei, aici e libertate", spune  Alex Trofim - designer grafic.

Hub-ul a fost deschis în Braşov în urmă cu un an şi jumătate şi de atunci a atras sute tineri care au venit cu idei de afaceri sau pur şi simplu au muncit o zi sau două la un proiect şi au avut nevoie de un spaţiu cu toate dotările necesare.

"Un hub este un spaţiu în care oamenii se întâlnesc şi-şi pun laolaltă ideile, timpul fără a avea nişte costuri sau nişte resurse alocate permanent. E vorba de un mod flexibil de a lucra în care nu mai trebuie să închiriezi un birou pe termen lung, separat de alte firme sau alte persoane şi poţi să lucrezi în acelaşi spaţiu cu alte persoane, alte firme care lucrează la alte proiecte", spune Ionuţ Ţaţa - fondatorul hub-ului.

Spaţiul amenajat a atras atenţia la un concurs de profil şi astfel hub-ul de la Brasov a câştigat un premie pentru cel mai bun spatiu de lucru comun.

"Am fost cumva jurizaţi de către cei din Comisia Europeană pentru start-up-uri şi am fost nominalizaţi ca fiind best coworking space in Romania. Pasul următor ar fi să mergem la Viena, în octombrie, la European Start-up Awards", spune Corina Ştirbu - PR hub.

Pentru a închiria un birou sau un spaţiu preţul este de 79 de euro pe lună, dacă alegi un birou fix şi de 50 de euro pe lună dacă alegi să lucrezi în diverse puncte din clădire. Hub-ul pune la dispoziţie nu doar spaţiul, ci şi conexiune la internet, acces la cafea sau bucătărie.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Zoltan Racz

Pe aceeași temă