Sari la conținut

Centru turistic nou, peste drum de cel vechi

Lucrările la noul centru de informare turistică din Predeal au durat şase luni.

"La nici 20 de metri de clădirea Gării din Predeal a funcţionat, în acest loc, vechiul centru de informare turistică. Primăria l-a închis în 2013 şi a construit peste drum, de la zero, centrul nou, pentru care a cheltuit jumătate de milion de lei şi a pus la dispoziţie terenul", Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

Primăria Predeal a plătit numai 2% din costul proiectului. Restul banilor sunt din fonduri europene.

"Peste drum este un centru de informare turistică executat din banii localităţii, cu eforturi deosebite şi care, timp de câţiva anişori a funcţionat destul de bine. Apoi a fost închis, ca ineficient. Mă întreb şi eu, ca simplu cetăţean: dacă acela e ineficient, ăsta-i eficient?", spune un localnic.

"Trebuia să-l repună pe ăsta pe funcţie, dar nu mai luau banii. Deci dacă-l puneau pe ăsta înapoi, banii nu-i mai luau, se duceau în altă parte", spune o localnică.

Odată cu centrul turistic, autorităţile au lansat şi un portal, predeal.ro, unde pot fi găsite informaţii despre hotelurile, pensiunile şi restaurantele din staţiune.

"Era nevoie de acest centru. Ne-am gândit şi la poziţia lui strategică. Este, aşa cum se vede, la drumul naţional, este uşor de accesat. Acest centru s-a construit în deschidere cu un fond european, este o zonă uşor accesabilă li turistul se poate informa mai repede, centrul pe care l-am avut era cu accesul din zona gării",  Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal. 

Potrivit autorităţilor locale, sezonul de iarnă 2015 - 2016 este unul din cele mai păguboase din ultimii ani. A fost puţină zăpadă şi atât de cald încât administratorii pârtiilor nu au putut nici măcar să folosească instalaţiile de zăpadă artificială.

Reporteri: Mădălina Zamfir, Claudiu Loghin
Operatori: Mihai Stan, Dan Dascălu