Sari la conținut

Centrul Braşovului, o imensă piaţă boemă

Workshopul de flori presate este unul de evenimentele găzduite în Piaţa Sfatului. Zeci de copii au învăţat de la voluntari să facă felicitări cu ajutorul florilor presate.

"A fost super, am mai avut nişte felicitări cu flori presate, le primesc de la bunica mea de la Alba Iulia. O să o duc acasă şi o să o pun în raftul meu de felicitări ", spune o fetiţă.

Pictorii şi graficienii sunt şi ei prezenţi la sarbatoare şi le arata trecătorilor cum prinde contur o operă de artă.

" E chiar mai interesant mai vine un om îţi mai dă o idee te încurajează să le faci cât mai frumoase ", spune un braşovean. 

Ceasurile de perete din discuri de vinil şi bijuteriile steampunk au fost atractiile pietei

" Materialle se vopsesc înăuntru cu acril şi apoi după cum îmi vine inspiraţia şi cheful aşez piesele înăuntru, piesele de ceas inimioarele şi toate astea şi apoi torn răşină deasupra.  Nu e o tehnică dificilă, cât cere foarte mult timp şi foarte multă răbdare ", spune Diana Buf - artist handmade.

" Sunt discuri de vinil care le-am desenat pe calculator şi apoi prin nişte tehnologii noi, le-am decupat şi le-am transformat în ceasuri de perete. Le-am dat o utilitate nouă acestor obiecte care nu se mai folosesc astăzi ", povesteşte Tudor Petrican - artist handmade. 

" Festivalul îşi propune să trezească interesul oamenilor şi să îi motiveze ca să vrea să ia parte în aceste intervenţii artistice care se întâmplă în aceste spaţii ", este de părere Szidonia Balint - preşedinte Asociaţia Bohemian. 

În premieră în acest an, Bohemian Square s-a extins şi în Piaţa Enescu. Piaţa a fost decorată cu materiale textile suspendate, de toate culorile. Ca un element inedit, Piaţa George Enescu va fi folosită şi ca un bun loc de picnic în week-end.