Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
casa
Proprietarul unei case a fost păcălit de chiriași, care n-au mai plătit chiria și acum stau gratis în locuința acestuia

Caz șocant de escrocherie în Brașov. Proprietarul unei case a fost păcălit de chiriași, care n-au mai plătit chiria și acum stau gratis în locuința acestuia, pentru că a semnat un contract pe cinci ani. Omul le-a oprit deja toate utilitățile, dar nici așa nu a reușit să-i convingă să plece. Polițiștii au venit, au constatat și apoi au plecat. Proprietarul i-a dat în judecată și încearcă de șase luni să-i dea afară. Fără succes, până acum.

Totul a început acum 9 luni, când chirașul își căuta o casă unde să locuiască alături de soția lui. Nu s-a mulțumit cu orice. A vrut o casă mare, cu grădină și condiții moderne. A găsit proprietarul a cărei locuință a îndeplinit condițiile, apoi au semnat un contract pe cinci ani. După trei luni, chiriașii n-au mai plătit niciun ban.

Proprietarul casei: I-am dat telefon că vin să iau chiria, când am venit zice puteți veni, dar nu am bani să vă dau chiria, nu vedeți niciun ban. Am venit, ne-am uitat, a început să-mi arate, că a fost bolnav, că a avut apă la plămâni. O fi fost, nu zic, deși la modul cum se comportă sincer mă îndoiesc.

Proprietarul l-a crezut pe chiriaș și chiar a încercat să-l ajute.

Proprietarul casei: La propunerea noastră că să-i facilităm evacuarea, să-i plătim și chiria pe două luni într-o locație mai mică, o garsonieră, a nu, că aș vrea să păstrez câinele, că nu știu ce. Nu, nu veniți la mine, eu sunt chiriaș aici, am legea chiriașilor și bănuiesc că la fel a venit și la mine și ca mine au fost țepuiți, că ăsta e cuvântul, mulți alții.

De jumătate de an, proprietarul încearcă să-și recupereze locuința.

-Adevărul!
-Nu înțeleg!
-Povestea cu dvs. stând aici de 6 luni fără să vă plătiți chiria și utilitățile.
-Mda, și? Ne judecăm și rezolvăm problema.

Vecinii sunt uluiți de situație, în timp ce specialiștii explică cum chiriașii ar putea să rămână în casa omului până cel puțin în primăvara anului viitor.

Vecină: Nu-i prea vedem, stau doar în casă, au câine, nici măcar nu-i văd să-i dea de mâncare, sau apă, este foarte mizerie.

Avocatul proprietarului: Noi în data de 11.06 avem primul termen. Având în vedere că vom intra în vacanță judecătorească din iulie, posibil ca această sentință să ne fie comunicată prin august. Dacă va fi comunicată în august sau septembrie, el are 30 de zile cale de atac. Dacă va declara apelul, atunci se va judeca prin octombrie și dacă se judecă prin octombrie, până va fi comunicată și decizia este posibil să mai rămână și-n decembrie. Dacă a ajuns în luna decembrie, automat nu se mai face evacuarea până în martie.

Pentru a evita astfel de situații, avocații ne recomandă să nu încheiem contracte de închiriere pe perioade mai mari de un an.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri