Sari la conținut

Clădire degradată primeşte pacienţi

În primăvara lui 2013 autoritățile au pus lacătul pe clădirea unde a funcţionat spitalul de oncologie. Imobiliul se degrada tot mai tare, astfel că pacienții au fost mutați, iar clădirea a intrat în conservare. Din luna aprilie însă vor începe lucrările de reabilitare a corpului B de la Spitalul Județean. Astfel, pentru ca lucrările să se desfășoare fără probleme, pe rând, tot câte două nivele vor fi mutate în clădirea care a stat închisă aproximativ 3 ani.

"Acea clădire este goală. Cu un minim de reamenajări poate găzdui temporar aceste secții. Este vorba numai de niște igienizări. Zugrăveli și o serie de lucrări la instalație, având în vedere că acea clădire nu a mai fost folosită de foarte mult timp", spune Mihai Pascu - director în cadrul CJ Brașov.

Autoritățile spun că, deși clădirea e veche și în stare de degradare, după igienizare va putea găzdui pacienți. Oamenii sunt însă de altă părere.

"E foarte deteriorată clădirea, dar ce e foarte greu, că este un buncăr, deci aici s-a făcut radiologie. Buncărul acela e acolo, bine, zice că e învelit în plumb, dar nu se știe dacă e radioactiv...", spune o braşoveancă.

Lucrările la Spitalul Județean costă aproximativ 5 milioane de euro și vor dura mai bine de un an.

"Se vor face lucrări de schimbare de instalații electrice, de schimbare de instalație termică, de canalizare. Fiecare salon va fi prevăzut cu grup sanitar și cu duș", spune Daniela Neculoiu - manager Spitalul Județean Brașov.

"Secția de oncologie de pe str. Constantin Brâncoveanu nu a mai funcționat de aproximativ 3 ani de zile. Clădirea are mai bine de 100 de ani și era deja degradată în momentul în care bolnavii au fost mutați de aici. Acum nu vă putem spune care este starea imobilului pt că reprezentanții Spitalului Județean nu ne-au permis accesul în interior", spune Mirela Palcu - reporter Digi24 Brașov.

În clădirea fostului spital de oncologie vor fi mutate aproximativ 100 de paturi și tot mobilierul necesar. Vor fi relocate secțiile de ortopedie, interne, cardiologie, neurologie și boli de nutriție

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă