Sari la conținut

Controale în cluburi, baruri şi puburi

Autorităţile spun că astfel de controale s-au făcut pe parcursul întregului an. Pompierii, de exemplu, au verificat 96 de localuri din întreg judeţul şi au dat 39 de amenzi în valoare de 87.000 de lei. Cele mai mari nereguli constatate au fost lipsa autorizației de securitate la incendiu, stringătoare expirate, lipsa mijloacelor de primă intervenție sau improvizații la instalația electrică. Niciun club, însă, nu a fost închis, deși aproape niciunul din zona centrală a Sibiului nu respect prevederile legii.

"Este obligatoriu să se prevadă cu două ieşiri, este condiţie esenţială pentru dobândirea autorizaţiei de securitate la incendiu", spune Silviu Albişor, purtător de cuvânt ISU Sibiu 

În județul Sibiu există 60 de cluburi, puburi sau cafenele care au și program de noapte, iar 14 dintre ele sunt autorizate pentru derularea de spectacole pirotehnice și comercializare de materiale pirotehnice. În tot judeţul, sunt zece tehnicieni pirotehniști.

"Începând de astăzi, însă, a fost ordonată, de Insepcția Muncii, o campanie pe obiecte pirotehnice, iar noi ne-am autosesizat și, începâd de astăzi, echipele se duc prin județul Sibiu ca să cnontroleze aceste... și aceste tipuri de entități", spune Francisc Torok, inspector-șef ITM. 

Începând de astăzi, inspectorii de muncă merg în controale tematice strict la cluburi, puburi, cafenele și restaurante. Ei atrag atenția că personalul nu este bine pregătit pentru evaluarea riscurilor și că nu li se face instruirea PSI.

"Pe fișele de post, de obicei lucrurile nu sunt foarte bine clarificate. De asemenea, evaluarea riscurilor la locurile de muncă nu este făcută la cotele cerute", spune Francisc Torok, inspector-șef ITM 

Anul acesta, ITM a dat 44 de avertismente și 13 amenzi pentru diferite nereguli în domeniul securității muncii, în valoare de peste 60.000 de lei.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Pe aceeași temă