Controale înainte de sărbători

Data publicării:
CONTROL OPC

Printre tarabele controlate a fost şi o mustărie tradiţională, unde se vindea vin fără acte de provenienţă şi fără bon fiscal. Ba mai mult şi calitatea produselor era una îndoielnică, spun comisarii de la Protecţia Consumatorilor care au dispus imediat confiscarea şi distrugerea mărfii.

"Se vor sesiza celelalte organe abilitate în vederea întocmirii de dosar penal. Amenda care va fi aplicată de noi poate ajunge până la 50.000 de lei, în funcţie de cum va fi încadrată şi totodată, suspendarea activităţii acestei societăţi", a declarat Sorin Susanu, comisarul şef al CRPC Braşov.

Vigilenţi au fost şi clienţii standurilor, care au renunţat să mai cumpere când şi-au dat seama că produsele nu sunt conforme.

Comisarii au controlat şi comercianţii din parcarea unui hipermarket din oraş care vindeau căciuli şi haine de blană. Cei care nu au avut toate actele în regulă sau care încercau să îi păcălească pe clienţi, au fost invitaţi la sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor pentru a da explicaţii. Comercianţii riscă acum amenzi de până la 30.000 de lei.

"Este indus consumatorul în eroare asupra faptului că poate să cumpere un produs tradiţional sau făcut de meşteri tradiţionali, dar de fapt el are o provenienţă din China sau ţări asiatice şi i s-a rupt eticheta", a mai adăugat Sorin Susanu, comisarul şef al CRPC Braşov.

Şi taximetriştii au fost controlaţi. Şoferii care nu aveau afişate tarifele sau ecusoanele au primit avertismente, la fel ca cei care aveau trusele medicale expirate. Au fost însă şi şoferi care aveau toate actele la zi.

"Nu am avut ecusonul că am fost la RAR şi nu am apucat să le pun", a spus un taximetrist.

Controalele celor de la Protecţia Consumatorilor vor continua până în perioada sărbătorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri