COVASNA. Mai multe localităţi, în pericol să rămână fără poştaşi

Data publicării:
FARA POSTASI 060913 1

Doamna Angela Szegedi lucreaza de 14 ani ca factor poştal în comuna Vâlcele. Zilnic, bate kilometrii întregi pentru a le duce oamenilor pensiile, ajutorul social şi ziarele. Săptămâna trecută, femeia a decis să părăsească postul pentru că i s-a propus să mute oficiul poştal chiar la ea acasă. Asta înseamnă că doamna Angela ar trebui să lucreze în sistem de franciză şi să-şi înfiinţeze propriul oficiu poştal.

"Acasă nu am spaţiu, efectiv nu am spaţiu, în sat să mă duc la cineva să închiriez o cameră, aceeaşi poveste, nu-mi permit din banii aia puţini, să-mi plătesc chirie, eu atunci cu ce mai rămân?. Curtea e foarte mică, eu nu am unde sa fac un chişoculet în spate. Ar fi un du-te vino si mie nu-mi convine", spune Angela Szegedi.

Pentru că mulţi dintre angajaţii, care au primit aceeaşi propunere, au refuzat oferta, Poşta Română a început să facă recrutari în rândul oamenilor din sat. Acestora, însă, nu li se pare normal ca ei să ia locul poştaşilor cu experienţă.

În aceste condiţii, 9 localităţi din Covasna riscă să rămână fără postaşi, iar acest lucru îi nemulţumeşte şi îi sperie pe oameni.

"Eu primesc scrisori. Copiii mei au firme. Nu pot să mă duc până în Sfântu Gheorghe să ridic poşta", afirmă o bătrână din Vâlcele.

Sindicaliştii sunt de părere că, odată disponibilzaţi angajaţii poştei de la sate, cei din oraş vor fi nevoiţi să le preia atirbuţiile.

"În cazul în care nu se vor găsi poştaşi, de la oficiul mamă ar trebui să se facă deplasarea unui număr de 2-3 persoane, o dată pe săptămână, ca să nu privăm populaţia de serviciul poştal, afirmă Cornel Radu - lider de sindicat, Poşta Covasna 

În judeţul Covasna 84 de poştaşi s-au înscris pe listele de disponibilizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri