COVASNA. Vor să sprijine economia locală

Data publicării:
ASOCIATIE CUMPARATURI

În medie, un locuitor din Sfântu Gheorghe cheltuieşte puţin peste 300 de lei în magazinele din Braşov. Pentru asta aproape fiecare localnic vine de câteva ori pe an în Braşov, pentru cumpărături.

Pentru a-i determina pe oameni să nu mai cheltuiască banii în afara judeţului dar şi pentru a încuraja economia locală, Asociaţia Tinerilor din Covasna a iniţiat un proiect prin care să le arate localnicilor că banii valorează mai mult acasă, în judeţul lor. 

"Nu vrem să boicotăm cumpărăturile din Braşov, noi vrem doar să ţinem banii în judeţul nostru", afirmă Oltean Csongor, preşedintele Asociaţiei Tinerilor "Harit".

Pentru că se apropie perioada cumpărăturilor de Crăciun, tinerii vor împărţi pliante şoferilor din Covasna pe care îi vor găsi în parcările supermarketurilor din Braşov şi vor încerca să îi aducă în magazinele din Sfântu Gheorghe. Această idee este sprijinită şi de Consiliul Local.

Iniţiatorii proiectului spun că 80% din produsele cumpărate din Braşov se găsesc şi în Sfântu Gheorghe şi că oamenii ar trebui să înveţe să preţuiască mai mult produsele şi magazinele locale.

"Cele mai căutate articole pe care le cumpără locuitorii sunt haine, 56%, 7% mâncare, 7% materiale casnice", ne spune  Kocsis Janos, vicepreşedintele Asociaţiei "Harit", Covasna.

Conform statisticilor, anual, aproape 3 milioane de lei ajung din Covasna în Braşov, bani cu ajutorul cărora s-ar crea peste 2.500 de locuri de muncă. Campania de încurajare a consumului local este suţinută din fondurile proprii ale Asociaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri