Elevii vor primi mere şi în viitorul an şcolar

Data publicării:
MERE BETA 290813

Pentru anul şcolar 2013-2014 statul va acorda, gratuit, mere elevilor, pentru o perioadă de 85 de zile, cu cinci zile mai puțin decât anul trecut, adică jumătate din anul şcolar. Valoarea de achiziție a unui măr va fi de 37 de bani, dar Consiliul Județean Brașov nu a început încă licitația pentru fructele elevilor.

Așadar, cu aproximativ două săptămâni înainte de începerea școlii, nici reprezentanții Inspectoratului Şcolar Braşov nu știu sigur dacă cei mici vor primi mere în noul an școlar. "Așteptăm probabil o adresă scrisă prin care să fim informați dacă acest program va continua și în ce condiții și în ce unități", declară Ariana Bucur, inspector şcolar general în cadrul ISJ Braşov.

Deși niciun consiliu județean din țară nu a început încă procedurile de licitație, au început să apară nemulțumiri. Pentru că un măr trebuie să cântărească 100 de grame, conform autorităţilor, comercianţii se tem că vor fi încurajate improturile.

Cei mai încântați de continuarea proiectului și în acest an sunt părinții şi profesorii, care spun că este important ca cei mici să înveţe să consume fructe.

Programul se află în al treilea an de derulare, iar valoarea totală a acestuia se ridică la 61 de milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul de stat şi din cofinanţări publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri