Etapă a Cupei Mondiale de Parapantă, la Braşov 

Data publicării:
PARAPANTA BETA

Munţii înalţi şi vremea bună din această perioadă au făcut, din ţara noastră, locul ideal pentru desfăşurarea Concursului Internaţional de Parapantă. Astăzi, la Bunloc, s-au adunat zeci de împătimiţi ai zborului, veniţi din toate colţurile lumii. "Zbor de 12 ani şi este marea mea pasiune, care mă face să mă simt cu adevărat liber, datorită căreia văd o mulţime de locuri, iată, România. Admir natura şi mă bucur de privelişti absolut încântătoare", ne povesteşte Toby Colombe, un pilot care a venit din Anglia pentru competiţie.

În cadrul probei, care a deschis competiţia de astăzi, participanţii trebuie să parcurgă un traseu care presupune atingerea mai multor puncte marcate şi se vor ghida cu ajutorul aparatelor GPS. Traseul poate avea între 20 şi 120 de kilometri şi este stabilit întotdeauna la locul de start, în funcţie de vânt şi de condiţiile meteorologice

Atunci când Braşovul a fost ales ca punct de desfăşurare a competiţiei, s-a ţinut cont de existenţa unui loc potrivit de decolare, undeva la peste 1100 de metri şi de posibilitatea de urcare până acolo. "Asociaţia noastră demult se gândeşte să facă aşa o competiţie la noi, în România. Am ales Braşovul pentru că avem multe locuri foarte bune de decolare aici şi condiţiile meteo ne ajută la decolări",  Adriana Anghel, director competiţie. Au fost stabilite puncte de decolare la Bunloc, la Bâlea şi în Sinaia.

Următoarele destinaţii de concurs sunt: Masivul Bucegi, Masivul Postăvarul, Sânpetru şi Prejmer. În 19 august, urmează o altă etapă, care se desfăşoară tot în judeţul Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri