Examene pentru funcţionarii publici

Data publicării:
EXAMENE FUNCTIONARI FINANTE

Printre candidaţii la examenele organizate la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov se numără şi Anita Beldean. A venit tocmai din Alba Iulia şi concurează pentru un post de inspector principal. La acestă specializare sunt doi candidaţi pe un loc. Doamna Anita speră să obţină un post disponibil, mai ales că în prezent se află în preaviz.

"De o lună de zile, de când suntem cu preaviz, suntem în tensiune, încercăm şi am încercat să mai învăţăm, dar eu zic că, după anii de experienţă pe care îi avem în FISC, sunt amănunte care trebuiau învăţate. În stresul în care am trăit, nu ştiu cât am putut învăţa", spune Anita Beldean.  

Într-o situaţie similară se află cei mai mulţi candidaţi. "În 5 august am primit preavizul şi în 7 zile a trebuit să optăm pentru un post liber. La Sibiu nu am avut posibilitate, foarte puţine posturi acolo, nu am avut de ales şi am venit la Braşov. Lăsăm casele, tot şi venim aici", povesteşte Denisa Matei, funcţionar public.

La Braşov sunt aproximativ 350 de candidaţi, care optează pentru doar 200 de posturi disponibile. Veniţi din şase judeţe, candidaţiilor li s-a explicat, pas cu pas, ce au de făcut şi care este procedura pentru a fi, în continuare, funcţionari publici. Pentru subiectele scrise timpul alocat este de două ore, iar cei care înergistrează peste 50 de puncte, intră la examenul oral.

Restructurarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este făcută cu scopul de a îmbunătăţi colectarea taxelor de la firme şi populaţie, dar şi de a reduce evaziunea fiscală. Din Regiunea Centru vor face parte şase judeţe: Braşov, Sibiu, Alba, Mureş şi Harghita şi Covasna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri