Fără dispozitive de blocare a parcărilor

Data publicării:
PARCARI 091013

Voicu Bănică a fost printre primii șoferi care și-a montat sistemul de blocare a parcării, în urmă cu cinci ani. L-a costat, atunci, aproximativ 150 de lei, dar era sigur că nimeni nu-i va ocupa locul. Acum, că va trebui să-l demonteze, se teme că va plăti degeaba chiria pe cinci ani. "Sunt magazine multe, şoferii trag la poșta şi ocupă locul", ne spune Voicu Bănică.

Alţi șoferi, însă, sunt convinși că demontarea sistemelor de blocare ar aduce numai beneficii.

"Foarte bine! Copiii se împiedică de ele, bătrânii se împiedică de ele sau dau și mașini peste ele. E inestetic, e urât", afirmă un alt şofer.

Majoritatea celor care şi-ai închiriat locurile de parcare de reşedinţă şi-au instalat şi sistemele de blocare. Au plătit pentru ele între 130 şi 160 de lei, însă acum se văd obligaţi să renunţe la ele.

Cei care nu respectă noile prevederi vor primi sancțiuni aspre. "Cei care vor monta blocatoare riscă amenzi între 1.000 și 2.000 de lei. La fel, cei care parchează pe locurile de parcare care nu le aparțin, riscă amenzi până la 300 de lei. Iar în timp, sperăm ca aceste sisteme să dispară din Brașov", afirmă  Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Pentru a evita totuși situațiile în care locurile de reședință se vor ocupa abuziv de către alți șoferi, municipalitatea va recurge la alte sisteme de semnalizare a parcărilor închiriate.

"Locurile de parcare vor fi delimitate, marcate, numerotate și semnalizate prin indicatoare de circulație, de către Primăria municipilui Brașov", declară Cătălin Ion, șef serviciu rutier, Poliția Locală

De acum, contractele pentru locurile de parcare se vor putea încheia pe o perioadă de cinci ani, iar plata se va face anual. În prezent, în Brașov sunt aproximativ 30.000 de locuri de parcare de reședință.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri