Sari la conținut

În şantier, de şapte ani

Căminul cultural urma să fie ridicat în Bod Colonie. Aici autorităţile locale au promis, în campania electorală din 2008 că vor ridica un cămin cultural de 900 de metri pătraţi. De aproape şapte ani, însă, pe şantierul căminului cultural cresc buruieni.

"Avem, aici, la Bod, la trei km, un cămin frumos, tot aşa făcut acum, cine vrea să meargă şi e interesat,dar era bun şiacesta", a specificat un localnic. 

Lucrarea a fost începută în anul 2007. Conform proiectului, aici urma să fie construită o sala de spectacol cu o capacitate de 400 de locuri, balcon şi săli de recuzită pentru actori. Mai mult, în proiect erau prevăzute şi spaţii de bucătărie necesare pentru a se organiza nunţi.

Primarul localităţii Bod, pe agenda căruia s-a aflat construirea căminului cultural în campania din 2008, susţine acum, că suma de peste un milion de lei nu este pierdută. Lucrările vor fi reluate, dar nu se ştie când.

"O lucrare megalomană, spun eu, care s-a dovedit că nu are finalitate, s-a dovedit că este mâncătoare de bani şi s-a dovedit că a fost doar o promisiune de campanie, iar ulterior trebuie făcut ceva cu această investiţie", a spus Sergiu Arsene - consilier local.

În localitatea Bod Colonie trăiesc 2.500 de locuitori. În vecinătatea aşa-ziului cămin cultural, autorităţile au început să construiască şi o biserică, aflată în şantier tot de peste şapte ani. Şi aici lucrările au fost blocate din cauza lipsei de fonduri.