Sari la conținut

Incendiu la un gater din Covasna

Focul a izbucnit din zona centrală a unităţii de prelucrare a lemnului şi s-a extins rapid la un depozit de cherestea, o hală de tăiere a lemnului şi la un atelier mecanic. Angajaţii gaterului au reuşit în ultimul moment să fugă din calea flăcărilor. La faţa locului au intervenit trei echipaje ale pompierilor militari şi două ale voluntarilor, sprijinite de localnici şi de angajaţii gaterului.

În timpul intervenţiei, unul dintre voluntarii implicaţi în stingerea incendiului a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe braţul drept şi a primit îngrijiri medicale, în drum spre spitalul Covasna. În plin efort pentru stingerea flăcărilor, o butelie cu gaz metan a explodat. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit din cauza acestui incident.

Proprietarul gaterului estimează că a rămas făra utilaje şi marfa în valoare de aproape 100.000 de euro şi se aşteaptă ca valoarea pagubei să fie acoperită de firma de asigurări cu care avea contract. Pompierii au reuşit să evite propagarea flăcărilor la clădirea de birouri a gaterului şi la o benzinărie situată la 100 de metri de locul incendiului.

Pe aceeași temă