Sari la conținut

La pescuit de ştiuci

7 kilograme şi 700 de grame a avut cea mai mare captură prinsă de unul dintre pescarii care au venit cu noaptea în cap pe lacul de agrement de la Noua. Forin Pitiş este pescar de ani de zile. Astăzi a găsit cu greu un loc în mulţimea de pescari, dar se bucură că a fost permis pescuitul pe lac.

"Dacă este suprapopulat e ok. E un lucru normal să faciliteze şi restul peştilor", Florin Pitiş pescar .

"Pe malul lacului nu a fost loc să arunci un ac. Pescarii erau doar la câţiva centimetri distanţă unul faţă de altul, dar acest lucru nu i-a împiedicat să Se gândească cum să prindă cele mai mari ştiuci.

"Am prins una la vreo 800 de grame, una mare am scăpat-o şi a prins-o vecinul, asta e cum e nororcul.E foarte mare aglomeraţie...Este exact cum am spus, câţi stâlpi sunt la gard atâţia pescari sunt, dar cred că sunt mult mai mulţi", pescar.

"E ştiucă şi mai mare decât ce s-a prins", pescar.

La final cei care au prins marile capturi au făcut adevărate şedinţe foto alături de pescarii care din nefericie nu au plecat cu nimic în juvelnic.

Lacul din Noua a fost reamenjat în urmă cu mai mulţi ani şi a fost populat de administraşia lacului cu peşti precum crap şi caras. Între timp, lacul a devenit suprapopulat de ştiuci şi tocmai pentru a captura peştii a fost organizată şi competiţia de astăzi.

"Motivul principal al acestei acţiuni a fost scăderea numărului exemplarelor de ştiuci, lucru de afeactează foarte grav fauna de la lac. Aceste ştiuci credem că au fost introduse de către pescari, aceastea distrugând fauna, carasul şi peştii care sunt în lac", Sergiu Chifu, consilier local.

Fiecare pescar a plecat acasă cu şTiucile prinse, iar câştigătorul consursului a fost recompensat cu suma de 200 de lei.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan