Sari la conținut

Muniţie din război, lângă liceul Meşotă 

Puţin după ora prânzului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost alertat că în curtea colegiului Dr. Ioan Meşotă s-a găsit o bombă. Un muncitor al Tetkron a găsit proiectilul şi şi-a alertat superiorii.

"Nu ne-am dat seama ce a fost, era un morman de fiare, mai multe. Între ele, ca o bilă a căzut şi... cazuri de acest gen noi am mai avut, că lucrăm în domeniul acesta şi trebuie atenţie mare" , a spus un braşovean.

Imediat la faţa locului au venit şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Am găsit o mină antipersonală, probabil din primul RM, dezactivată, nu există niciun pericol de explozie, am preluat-o şi, conform procedurii, o vom depozita. Posibilitatea de a exista elemente de muniţie din Primul şi Al Doilea RM există, dar în momentul de faţă, în acest loc, nu este un pericol ", a spus col. Stelian Rechiţean - inspector şef al ISU Braşov.

Nu este prima dată când muncitorii care sapă pentru reţelele de apă sau canalizare găsesc astfel de obiecte.

"Colegii care lucrează pe termoficare, prima dată, colegii de la CET, depozitul de zgură şi cenuşă, au găsit foarte multe astfel de obiecte ", susţine Florin Cuţitei - şef departament tehnic Tetkron. 

Elementul de muniţie a fost preluat de pirotehnişti şi dus într-un depozit al ISU pentru verificare. Va rămâne aici o vreme, după care va fi distrus într-un poligon.