Nereguli găsite la grădiniţele din oraş de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Data publicării:
CONTROLAE GRADINITE

Astăzi inspectorii de la protecţia consumatorului au verificat o grădiniţă privată din oraş, unde au găsit nereguli în ceea ce priveşte transportul alimentelor. În maşina care aducea mâncare copiilor, soluţiile dezinfectante stăteau lângă alimente.

Scuza şoferului, care transporta alimentele, este că s-a grăbit pentru ca mâncarea copiiilor să ajungă la ei cât mai repede.

Numărul insuficient de paturi este una dintre problemele găsite la grădiniţă. Într-un singur pat dormeau şapte copii. Şi locurile de joacă prezintă un adevărat pericol. Treptele care duc către tobogan, au o distanţă mult prea mare între ele şi nu există gard de protecţie, iar copiii riscă să cadă în timp ce se joacă.

Inspectorii au închis temporar grădiniţa şi au aplicat amenzi drastice. Reprezentanţii grădiniţei private promit să rezolve nergulile. "E vorba de nişte chestii administrative pe care o să le remediem. Nu are rost să scot un ţap ispăşitor doar ca să mă simt eu mai bine", declară Mihaela Litean, directoarea grădiniţei.

În judeţul Braşov au fost verificate peste 50 de grădiniţe de stat şi private, 20 dintre ele au fost sancţionate cu amenzi de până la 30.000 de lei, iar o grădiniţă privată a fost închisă temporar. Controale au fost şi în judeţul Hargita unde au fost sancţionate 40 de grădiniţe de stat găsite cu probleme asemănătoare. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri