Noi locuri de muncă la Braşov. Compania Contiental a deschis o fabrică în Ghimbav

Data publicării:
CONTINENTAL 011013

Reprezentanţii companiei germane nu au ales întâmplător judeţul Braşov pentru noua fabrică.

" Am văzut că românii sunt bine educaţi, dornici să muncească, ceea ce este bine pentru noi aici. Acestea au fost principalele motive pentru care am venit aici în Braşov. De asemenea, a fost foarte important pentru noi faptul că aici există un trecut în domeniul mecanicii", afirmă Christian von Albrichsfeld - director general Continental Automotive România. 

Investiţia de la Ghimbav se ridică la 44 de milioane de euro, dintre care 23 de milioane de euro au fost cheltuiţi doar pentru utilajele de producţie. Au fost angajaţi 500 de oameni, care vor lucra la fabricarea pompelor de injecţie pentru mai multe mărci de autoturisme. "

Autorităţile locale sunt convinse că toţi marii investitori, care au venit la Braşov, vor contribui la grăbirea realizării infrastructurii rutiere în zonă. În plus, edilii speră că astfel vor reuşi să obţină mai uşor şi fondurile necesare construirii aeroportului de la Ghimbav.

Conducerea companiei şi-a propus să ajungă la o producţie de 7 milioane de pompe de injecţie pe an, doar la fabrica din Braşov. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri