Nu are cine să le ducă ajutoarele

Data publicării:
AJUTOARE UE

Rodica Prafeţ are 76 de ani şi suferă de un handicap accentuat. Femeia se află pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, însă până acum nu a putut intra în posesia lor pentru că nu se poate deplasa. Şi anul trecut a păţit la fel. Astăzi însă a avut o bucurie. Un preot voluntar i-a adus alimentele acasă.

"M-a anunţat o vecină de sus că trebuie să pregătesc actele că vine cineva să le aducă. E un ajutor foarte mare", ne spune Rodica Prafeţ.

În situaţia Rodicăi Prafeţ mai sunt alte 1.800 de persoane cu handicap din Braşov care aşteaptă ca cineva să le ducă pachetele alimentare acasă. Însă voluntarii nu se prea înghesuie. Până acum voluntarii au dus acasă la beneficiari doar 400 de pachete.

"Până în prezent am lucrat cu peste 40 de persoane dar nu facem faţă pt că coletele sunt destul de grele. Necesită un timp îndelungat pentru a le distribui la domiciliu", spune Mariana Topoliceanu, directorul Direcţiei de Servicii Sociale, Braşov.

Alimentele trebuie distribuite până la sfârşitul lunii februarie. Dacă până atunci vor mai rămâne pachete în depozit, ajutoarele vor fi redistribuite în alte oraşe din judeţ. În acest an, ajutorul alimentar de la Uniunea Europeană este compus din câte 17 kg de făină albă, 9 kg de mălai, 3 kg de zahăr, 6 litri de ulei de floarea soarelui, două cutii de legume și zacuscă și câteva cutii de conserve de carne. Daca nu vor fi împărţite până în februarie anul viitor, alimentele vor fi livrate înapoi la furnizori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri