Sari la conținut

Pasageri puşi pe drumuri. Toate trenurile Regiotrans au fost temporar suspendate


UPDATE: Compania CFR Călători a introdus de astăzi mai multe trenuri Regio pe rutele operate până acum de compania Regiotrans. În zona Braşov garniturile vor circula pe traseele Braşov - Zărneşti şi Braşov - Întorsura Buzăului. La nivel national, CFR va opera pe 11 rute ale Regiotrans. Orele de plecare şi sosire, dar şi numărul de trenuri de pe fiecare rută vor fi anunțate la nivel local. Trenurile destinate navetştilor vor fi menţinute la aceleaşi ore de plecare sau sosire. Abonamentele achiziţionate la trenurile operatorului privat Regiotrans rămân valabile si pot fi utilizate fără nicio o taxă suplimentară pentru călătoria cu trenurile CFR Călători. Un bilet simplu pe aceste rute va avea acelaşi pret ca şi cel practicat de operatorul privat.

Autoritatea Feroviară Română a anunţat că deciza suspendării licenţei de transport a companiei Regiotrans a fost luată pornind de la deficienţele constatate cu ocazia verificării cerinţelor de acordare a certificatului de siguranţă. Potrivit Autorităţii, societăţii Regiotrans îi este interzis să facă transport feroviar pe căile ferate din România, până la obţinerea unui nou certificat de siguranţă.

Regiotrans este cel mai important operator privat de pe piaţa românească a transportului feroviar de călători. Potrivit propriei pagini de prezentare, compania opera 44 de rute de călători, în întreaga ţară.

"Păi cum să nu ne încurce, dacă nu avem cursă cu ce să mergem acasă? Acum stăm la ocazie", spune un călător.

Compania Regiotrans este investigată de procurorii DNA, într-un dosar privind acordarea ilegală a subvenţiilor de stat pentru transportul feroviar de călători. În acest dosar, unul dintre asociaţii companiei a fost arestat preventiv de judecători. Celălalt asociat şi-a pus capăt zilelor, la începutul acestei luni, în toaleta unui avion, în zbor spre un aeroport spre Costa Rica.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea