Sari la conținut

Peste 1.000 de salvatori caută pilotul dispărut

O parte din echipele de salvatori au fost regrupate astăzi în Munţii Ciucaş. 180 pompieri militari şi jandarmi montani au pornit de dimineaţă din Valea Zizinului şi au luat la pas o zonă accidentată.

În timpul căutarilor de astăzi au fost folosite trei drone performante care au putut oferi într-un timp foarte scurt câteva mii de fotografii la calitate foarte bună. Una din ele a fost ridicată în apropierea cascadei Tamina, una în zona Vama Buzăului şi una în Masivului Postăvarul.

"Cred că a intrat într-o zonă din asta descendentă, puternică, şi cumva n-a mai reuşit să iasă. Asta ar fi o supoziţie", spune Fernanda Jurcă, pilot de planor şi apropiată a pilotului dispărut.

Toate fotografiile vor fi analizate de două ori, odată la centrul de comandă din Predeal şi încă o dată de alţi specialişti din cadrul ministerului de interne. Autorităţile spun că orice indiciu, va fi apoi verificat pe teren. Două elicoptere şi mai multe avioane mici sunt pregătite să intervină, la cerere, în orice moment. Între timp, continuă şi căutările terestre.

"În judeţele în care se finalizează zonele de căutare, acolo forţele se vor retrage. În judeţele care au nevoie ca anumite zone să fie reverificate, acolo e posibil să facem un schimb de forţe între ele, deci să aici să vină forţe proaspete", a declarat Raed Arafat - secretar de stat MAI.

Familia pilotului a deschis o pagină specială pe Facebook unde sute de oameni au transmis mesaje de încurajare şi şi-au arătat disponibilitatea de a-l căuta pe pilot. Cu toţii speră ca bărbatul să fie găsit în viaţă.

Reporter: Claudiu Loghin, Ruxandra Morar - Operator: Alex Apetroae, Răzvan Rădache