Sari la conținut

Regele Mihai, sărbătorit la Braşov

Deşi încă nu cunosc conceptele de monarhie sau de rege, aşa cum era de aşteptat, cei mai încântaţi de lampioanele tricolore au fost cei mici.

La polul opus, cei care au trăit această formă de guvernare, îi duc dorul, iar flacăra aprinsă a fost nu doar în cinstea Regelui Mihai, ci şi în memoria acelor vremuri.

„ Sărbătorim ziua Regelui. Eu l-am sărbătorit de azi dimineaţă si până diseară, până la noapte. Preşedinţii au mulţi stăpâni, regele are un singur stăpân - pe Dumnezeu ", povestește un bătrân. 

„ Avem un monarh care, din păcate, a fost înlăturat de nişte comunişti. Sperăm ca intr-o zi, să se intoarcă cineva din familie si să ne conducă ", spune un alt bătrân. 

„Monarhia a fost si este, in perpectivă, o modalitate de a conduce o ţară in condiţiile cele mai bune si cele mai frumoase ", adaugă un brașovean. 

Lansarea lampioanelor tricolorea a avut loc, simultan, si in alte oraşe din ţară. La Braşov, cei mai mulţi s-au mobilizat pe rezelele de socializare.

„ Pe de o parte, ne-am ajutat cu facebook-ul. Sunt niste grupuri de discuţii pe tema monarhică si am vrut sa il sărbătorim si noi pe Regele Mihai de ziua Sfinţilor Mihail si Gavril, cum e, să zicem,  tradiţional să se facă în ţara asta ", susține Horia Ţigănuş - organizatorul evenimentului. 

Regele Mihai I al României a împlinit în 25 octombrie, 93 de ani. Acesta este singurul şef de stat din cel de-al Doilea Război Mondial, care este încă în viaţă.