Se caută asistenţi maternali

Data publicării:
ASISTENTI MATERNALI 181013

Gabriela Canură este, de un an şi jumatate, mamă de profesie. Are acum în îngrijire două fetiţe, Ioana de nouă luni şi Delia, de doar şapte luni. A ştiut din prima clipă ce o asteaptă, dar dragostea pentru copii o face să meargă mai departe. Are un salariu de aproape 1.000 de lei pe lună si nici o zi liberă.

"125 de lei pe lună, ajutor social, din care trebuie pamperşi, trebuie şampon, trebuie multe lucruri. Sunt cam puţini pentru bebeluşi", povesteşte Gabriela Canură, asistent maternal profesionist. 

Gabriela îi sfătuieşte pe cei care vor să devină asistenţi maternali profesionişti să se gândească de două ori, pentru că nu este o muncă uşoară.

"Un copil te necesită ziua şi noaptea, 24 de ore din 24. Nu prea ai viaţă privată. Este foarte greu să pleci undeva cu doi bebeluşi", ne spune Gabriela.

Pană acum, la concursurile organizate de conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului, pentru ocuparea celor 13 postruri disponibile, s-au înscris mai multe persoane, dar apoi s-au retras, speriate de condiţiile şi de salariile oferite.

"Marea majoritate are câte doi, dar nu mi se pare corect ca, acolo unde este un copil cu handicap, să-i mai dăm un al doilea copil, pentru că acel copil cu handicap presupune condiţii. Avem câţiva asistenţi maternali, care primesc de multe ori chiar al treilea copil, atunci când apare o urgenţă", declară Gheorghe Durna, director adjunct DGASPC Braşov.

Cei interesaţi să fie asistenţi maternali pot depune un dosar la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Următorul concurs pentru ocuparea posturilor de asitenţi maternali profesionişti va avea loc în 24 octombrie. Acum. în sistem, lucrează 172 de asistenţi iar fiecare are în îngrijire doi copii, numărul maxim admis de lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri