Se reiau ridicările de maşini parcate neregulamentar

Data publicării:
SE RIDICA MASINI

Poliţiştii şi autorităţile locale le-au pus gând rău şoferilor care îşi lasă maşinile pe unde apucă. Oamenii legii vor sta cu ochi-n patru pe străzile principale din Braşov, dar vor acţiona şi la sesizarea proprietarilor de parcări rezidenţiale.

Şoferii, ale căror maşini sunt ridicate şi transportate la sediul RAT Braşov, trebuie să achite o taxă de 380 de lei pentru a şi le recupera. La această taxă se adaugă amenda poliţiei, cuprinsă între 200 şi 300 de lei. În cazul în care şoferul apare, în timp ce îi este ridicată maşina, trebuie să achite doar 76 de lei, plus amenda poliţiştilor, care se înjumătăţeşte dacă este achitată în 48 de ore.

Braşovenii spun că, din cauza lipsei locurilor de parcare, de cele mai multe ori nu au de ales şi îşi lasă maşinile acolo unde pot.

Amenzile date de poliţiştii locali, care descoperă maşini parcate neregulamentar pe locurile proprietarilor cu abonament de parcare rezidenţială, ajung la bugetul local. Taxa de ridicare ajunge la Regia Autonomă de Transport. Tot în contul RAT ajunge şi taxa de depozitare, provenită de la şoferii care îşi lasă aici maşinile mai mult de patru zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri