Sari la conținut

SIBIU. Taximetrist cu spirit civic

De doar câteva secunde a fost nevoie pentru ca o tânără din Sibiu să rămână fără telefonul mobil. Deși a încercat să opună rezistență, femeia a fost bruscată de un tâlhar, sub privirile unui alt bărbat care, aparent, trecea prin zonă.

"Tânăra se afla pe această stradă din Sibiu când taximetristul, care mergea să ia un client, a observat că este tâlhărită. A mers imediat la Poliţie şi a dat imaginile surprinse de camera instalată în bord. Deşi gestul său a ajutat la prinderea rapidă a tâlharilor, şoferul spune că a făcut un lucru normal şi că îşi doreşte să rămână anonim", Adela Mohan - reporter Digi24 

În imagini se observă cum taximetristul dă înapoi, ca să încerce să-l prindă pe tâlhar. Pentru că tânărul intrase pe o stradă cu sens unic, șoferul nu a mai avut ce face. A luat-o în mașină și a îndemnat-o chiar el să sune la Poliție.

Discuţie victimă-taximetrist:
"Femeia: Unde a intrat?
Taximetristul: S-a dus, s-a dus pe sens unic! Sună la Poliţie!
Femeia: Da' n-am cu ce!
Taximetristul: Stai aşa!
TC IN: 00:22:25:08 - TC OUT: 00:22:32:09
Femeia: M-a târât, aşa, ma împins şi mi-a luat telefonul!
TC IN: 00:22:42:09 - TC OUT: 00:22:49:12
Taximetristul: Eu l-am văzut, l-am văzut!
Femeia: Cum arăta?
Taximetristul: Micuţ, tuns chel..."

Femeia a depus ieri plângere, iar teximetristul a predat imaginile, care au devenit probă în dosar. Cu ajutorul lor, polițiștii l-au identificat pe tâlhar în mai puţin de dou ore. Au stabilit și că bărbatul care aparent doar trecea pe stradă era, de fapt, complicele tâlharului.

"Unul dintre ei, în vârstă de 18 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat preventiv, ulterior, pentru o perioadă de 30 de zile. Este cercetat sub săvârşirea infracţiunea de tâlhărie. Cel de al doilea bănuit, în vârstă de 17 ani, este cercetat în libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie", Luciana Balteş - purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Gestul taximetristului a ajuns, însă, la urechile colegilor săi.

"A dat dovadă de spirit civic şi asta este un lucru extraordinar pentru că multora le lipseşte. Am observat de atâtea ori că, dacă există un mic conflict, mai bine stau şi râd deoparte şi se bucură dacă altul a primit o înjurătură, o palmă. Este un gest absolut normal, un lucru pe care ar trebui să îl facă oricare dintre noi, sau cu atât mai mult taximetriştii, fiind în contact permanent cu diferite persoane", spune un taximetrist.

Polițiștii l-au chemat pe șofer la sediu, însă nu ca să-l audieze, ci ca să fie personal felicitat de conducerea Inspectoratului.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu