Sari la conținut

Spitalul de la Săcele ar putea fi redeschis. Ministrul Sănătăţii a vizitat astăzi unitatea medicală

Vizita ministrului sănătăţii a început la Săcele unde spitalul a fost închis în 1 aprilie 2011, când, prin ordin al Ministerului Sănătăţii de atunci, 67 de unităţi sanitare au fost desfiinţate pe motiv că sunt ineficiente. Minstrul a făcut mai întâi un tur al unităţii medicale pentru a vedea starea în care se află.

La finalul vizitei Nicolae Bănicioiu a condamnat lipsa de implicare a autorităţilor locale care au lăsat ca acest spital, ce fusese recent renovat, să fie închis.

"Consiliul Judeţean şi autorităţile locale de aici aveau obligaţia de-a face demersuri nu numai pe lângă minister că mare parte din vină este şi a lor. Banii sunt deja la casa de asigurări decia rputea intra rapid în contract şi a rputea fi redeschis", a spus Nicolae Bănicioiu - ministrul sănătăţii.

Autorităţile locale şi-a luat angajamentul să susţine din bugetul local costurile necesare cu plata utilităţilor şi întreţinerea clădirii.

"În jur de 200.000 pe lună trebuie să asigurăm. Încercăm să asigurăm acest lucru pentru că spitalul a funcţionat până în 2011 în aprilie şi le-as asigurat tot primăria săcele, tot din buget", a spus Radu Nistor - primarul municipiului Săcele. 

Ministerul Sănătăţii va asigura finanţarea pentru 55 de paturi în unitatea medicală din Săcele. Locuitorii oraşului sunt primii care au condamnat închiderea spitalului şi abia aşteaptă ca unitatea medicală să-şi redeschidă porţile.

Pentru ca spitalul să devină din nou funcţional este nevoie de angajarea a 70 de persoane, dintre care 17 medici.