Sari la conținut

Staţii RAT la standarde europene  

Din această săptămână braşovenii au cel mai modern terminal construit la capătul unei linii de transport în comun din oraş.

În interoriul clădirii călătorii au la dispoziţie o sală de aşteptare cu 18 locuri, o casierie, un birou de informaţii şi două grupuri sanitare.

Terminalul cu şapte peroane a fost construit pe o suprafaţă de 6000 de mp, iar îmbarcarea şi debarcarea călătorilor se face într-o zonă acoperită de o copertină de peste 1300 mp. Tot aici a fost ridicată şi o clădire de peste 160 de mp.

Prin existenţa terminalului autorităţile speră să decongestioneze traficul din oraş aşa că au amenajat lângă terminal o parcare cu 20 de locuri. Astfel navetiştii care ajung cu maşinile persoanale în Braşov le pot lăsa aici şi se pot deplasa mai departe în oraş cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

În total în oraş sunt ridicate cinci terminale, iar construirea lor a început anul trecut.

"Sunt foarte importante atât pentru cetăţenii municipiului Braşov dar şi pentru strategia municipalităţii de dezvoltare a transportului în comun şi în zona metropolitană pentru că ele vor asigura legătura între Braşov şi localităţile învecinate",a spus Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. 

Următorul terminal va fi inaugurat la finalul aceste săptămâni. Investiţia totală pentru modernizarea terminalelor RAT din oraş se ridică la 18,74 milioane de lei din care 98% sunt fonduri europene, iar restul de 2% a fost achitat de primărie.