Sari la conținut

Termen la plata parcărilor de reşedinţă

Potrivit centralizării făcute până în acest moment, în primul trimestru din 2015 s-au încasat aproape 60 de milioane de lei, cu 600.000 de lei mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

"Pentru cei care nu au plătit, li se vor calcula majorări de întârziere de 2% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună", a precizat Marian Voinescu - director Direcţia Fiscală din Primăria Braşov.

În paralel, cei care sunt bun platnici şi au achitat impozitul pentru întregul an, beneficiază de o reducere cu 5% a sumei pe care o au de plată.

"Tragem şi noi, că nu sunt bani... M-am încadrat, în ultima zi", spune un braşovean.

31 martie a fost termenul limită şi pentru cei care trebuiau să achite taxa anuală pentru locul de parcare rezidenţială. 90% dintre ei au trecut deja pe la casieria primăriei.

"Dacă ţinem cont de evidenţa de anul trecut, am avut 28.000 de locuri plătite. Noi sperăm anul acesta să avem şi mai multe, până la sfârşitul săptămânii o să facem o evaluare", a declarat Sorin Toarcea - purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Locurile de parcare pentru care nu se plăteşte impozit şi care nu sunt licitate vor fi transformate în parcări publice cu plată.

Reporteri: Liviu Beju, Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan