Angajat din primărie, acuzat că ar fi cheltuit toți banii încasați de la localnici ca impozite, pe ultimii 6 ani

Data publicării:
barbat plateste taxe si impozite la ghiseu
Sursa foto: captură Digi24

Un angajat dintr-o primărie din Timiș este acuzat că ar fi încasat impozite și ar fi cheltuit toți banii în interes personal. Mai mult, spun anchetatorii, funcționarul public și-ar fi însușit ilegal bani și sub formă de indemnizații plătite unor asistenți personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate, scrie News.ro. Momentan, prejudiciul nu a fost făcut public. 

Bărbatul lucrează ca funcționar public în cadrul Primăriei Racovița, din județul Timiș. Încă din 2018, acesta ar fi încasat impozite de la localnici, pe care "uita" să le înregistreze, însă, în evidența contabilă. Astfel, toți banii încasați îi băga direct în propriul buzunar și îi cheltuia după bunul plac. 

"În urma cercetărilor s-a stabilit că un funcţionar public din cadrul unei unităţi administrativ-teritoriale, din Racoviţa, din anul 2018 până în prezent, ar fi încasat de la contribuabili taxe şi ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidenţa contabilă a unităţii administrative", au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Totodată, bărbatul şi-ar fi însuşit și unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizaţii către asistenţii personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate, spun polițiștii.

Pentru a proba acuzațiile, oamenii legii au făcut 5 percheziţii în Racoviţa, Hitiaş şi Timişoara.

"Poliţiştii au procedat la ridicarea mai multor documente în vederea continuării cercetărilor. La activităţi au participat şi poliţişti din municipiul Lugoj şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş", au mai transmis reprezentanții IPJ Timiş.

În cauză au fost deschise două dosare penale pentru abuz în serviciu, respectiv delapidare.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri