Sari la conținut

Alba. Casa de Cultură, în pericol

Restanţele se ridică la suma de 47.000 lei, din care 21.000 sunt doar la utilităţi.

"Suntem în imposibilitate de a plăti... utilităţi şi cheltuieli administrative şi cheltuieli pe acţiuni, din cauza neaprobării filei de buget de către Ministerul Tineretului şi Sportului", a declarat Gheorghe Berghian, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.

Deşi a făcut şase adrese la minister, conducerea Casei de Cultură nu a primit până acum niciun răspiuns. Instituţia are bani în conturi, obţinuţi din încasările proprii, dar aceştia nu pot fi folosiţi.

"E paradoxal, ai nişte bani în cont, dar nu poţi să-i cheltui, dacă nu ai aprobare de la ordonatorul principal", a mai afirmat directorul Casei de Cultură a Studenţilor.

Instituţia funcţionează în Alba Iulia încă din perioada interbelică, dar niciodată nu s-a confruntat cu astfel de probleme. În cazul în care nu se va găsi o rezolvare, Casa de Cultură a Studenţilor şi-ar putea închide porţile. Cei mai afectaţi vor fi cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei de cultură.

"Chiar săptămâna viitoare avem programat un spectacol care figurează în programul de activităţi şi care probabil este în pericol de a nu se mai face", a spus Mihai Cioflică, coordonatorul trupei de teatru Skepsis.

"Aici se desfăşoară şapte piese de teatru din cadrul Festivalului de Internaţional de Teatru Poveşti, care va avea loc în perioada 1-5 octombrie. Este un spaţiu unde joacă nume foare importante şi aş spune doar Maia Morgenstern", a afirmat Silvan Stâncel, de la Teatrul de Păpuşi Princhindel.

O parte dintre activităţile pentru tineri şi studenţi, pe care instituţia le-a organizat în alţi ani, nu au mai fost programate în 2014, din lipsă de fonduri.

Pe aceeași temă