Sari la conținut

Campioane pe patine

"Fetele noastre au obtinut medalii de argint şi bronz într-o competiţie mondială extrem de dură şi de prestigioasă, în acelaşi timp intrând în competiţie cu naţionalele unor ţări, care au ca tradiţie acest sport şi se antrenează de ani", a declarat primarul Emil Boc.

Clujencele au renunţat la patinajul artistic pe gheaţă, pentru că nu aveau unde să se pregătească şi, la iniţiativa antrenoarei, s-au reorientat spre patinajul pe role.

"Noi avem doar trei luni pe an patinoarul pe gheaţă. Doamna antrenoare ne-a dat o idee: să facem patinaj pe role. Se pare că avem mult mai multe satisfacţii şi mult mai multe concursuri şi mie îmi place mai mult patinajul pe role, chiar dacă este, totuşi, un pic mai greu", spune Teodora Luscalov, una dintre sportive.

Tinerele se antrenează în prezent în sala de sport a unui liceu din Cluj-Napoca. Ele speră să facă performanţă în acest sport şi după ce vor trece la senioare.

"Performanţa vine după ce faci axelul, adică o rotaţie şi jumătate în aer, ceea ce destul de greu pentru unele persoane", precizează Ioana Teodorescu, o altă patinatoare.

Edilul Clujului le-a promis tinerelor că în viitoarea bază sportivă din cartierul Gheorgheni va fi amenajată şi o pistă de role pe care să se poată antrena.