Sari la conținut

Cel mai mare târg agricol din Transilvania. Târgul Agraria se desfășoară în perioada 23-26 aprilie, la Tetarom III

Valer Sician a adus la târg tauri din crescătoria lui din judeţul Mureş. Cei mai mulţi dintre ei sunt premiaţi la concursurile internaţionale de profil.

"E cea mai iubită rasă din România, cea mai crescută de către fermierii și crescătorii din România. Aceste exemplare pot să ajungă ușor la 1.300-1.500 kg. E un exemplar undeva la 6-7 ani, ceea ce reprezintă încă o dată că aceste exemplare din rasa Bălțată au însușiri extraordinare și pe producția de carne", a precizat acesta.

La târgul de la Jucu sunt prezentate o sumedenie de mașini agricole, la prețuri pentru toate buzunarele. Este și cazul unui tractor multifuncțional, al cărui preț rivalizează cu al unui bolid de lux.

"Un astfel de utilaj se adresează doar sau, în general, clienților mari și foarte mari. Asta înseamnă să aibă o suprafață totală agricolă arabilă de undeva peste 700 ha. Fiecare client la aceste utilaje își poate configura utilajul după propriul necesar în fermă. Prețul pornește undeva la 160.000 de euro și poate să ajungă liniștit la 215-220.000 de euro", a precizat Ferencz Zoltan, reprezentant al firmei care comercializează acest tip de utilaj.

"Este o expoziție pentru fermieri profesioniști care se gândesc la viitor și care pot găsi aici întreagă gamă de echipament, tehnologie și informația de care au nevoie pentru a fi antreprenori de succes", a precizat Bern Koch, organizator al evenimentului.

"Animalele sunt foarte frumoase, foarte bune genetic, eu lucrez cu genetică de top", a spus unul dintre vizitatorii târgului.

"Lucruri interesante, utilaje, animale, prețurile sunt puțin cam mari pentru noi, din cauză finațării", a afirmat altul.

Târgul Agraria se desfășoară în perioada 23-26 aprilie în incinta parcului industrial Tetarom III, din localitatea clujeană Jucu.