Centru de Cultură de 80 de milioane de euro la Cluj-Napoca

Data publicării:
FILARMON

Investiţia este estimată la peste 80 de milioane de euro şi va fi realizată în locul fostei unităţi militare de pe bulevardul 21 Decembrie.

Centrul Cultural Transilvania va găzdui Filarmonica de Stat şi Academia de Muzică Gheorghe Dima. Autorităţile locale din Cluj-Napoca plănuiesc de mai bine de cinci ani să construiască un sediu comun pentru cele două instituţii, însă doar proiectarea centrului a durat doi ani şi a costat peste 2 milioane de lei.

"Aprobarea proiectului este, într-adevăr, un pas înainte pe care îl aşteptăm de multă vreme. Aşteptăm următorii paşi, pentru că mai sunt mulţi paşi de făcut până intrăm în noua sală, dar după cum se spunea pe vremuri, începem să vedem luminiţa de la capătul tunelului", spune Marius Tabacu, directorul Filarmonicii de Stat Transilvania.

Filarmonica de Stat Transilvania funcţionează acum în două clădiri. Birourile sunt adăpostite de Casa de Cultură a Studenţilor, iar concertele se țin într-o sală a Universităţii Babeş-Bolyai.

Sala de concerte din cadrul centrului urmează să aibă peste 1.600 de locuri. "Proiectul este alcătuit în etape, având în vedere urgenţa şi importanţa diferită a fiecărei clădiri. În final vom avea o sală de spectacole cu o acustică foarte bine controlată", declară Oana Buzatu, purtător de cuvânt al primăriei clujene.

Construcţia Centrului Cultural Transilvania ar urma să fie terminată în 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri