O mână întinsă pentru Mihăiță. Băiatul suferă de o boală rară

Data publicării:
MIHAITA

Micuţul nu urmează acum niciun tratament din cauză că în ţară nu există aparatura necesară pentru stabilirea exactă a diagnosticului. Drept urmare, părinţii încearcă să strângă 54.000 de euro pentru analize amănunţite la Londra.

Acesta este singurul caz medical de pseudo-obstrucţie intestinală cronică din ţară şi unul dintre puţinele din lume.

Mihăiță a avut prima criză de stomac când avea doar trei săptămâni, însă medicii au crezut atunci că e ceva banal. La fel au crezut şi părinţii lui până anul trecut, când au ajuns cu el, în stare gravă, la Spitalul Marie Curie din capitală.

Acum, cel mai mic stres îi poate declanşa băiețulului o criză de stomac. Medicii spun că singura soluţie pentru Mihăiţă ar fi un transplat intestinal, care se face însă doar în Statele Unite ale Americii şi costă peste un milion de dolari.

Educatoarele de la grădiniţele Ţăndărică au aflat de cazul lui Mihăiţă şi s-au decis să organizeze un târg de toamnă pentru a strânge banii de care Mihăiţă are nevoie. Părinții au pregătit caserole cu fursecuri, gemuri, murături și zacustă.

Cu ajutorul comunităţii, părinţii au strâns deja aproape toată suma de bani necesară pentru analizele lui Mihăiţă. Acesta va merge, în 9 decembrie, la o clinică din Anglia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri