Cancerul de endometru: Care sunt simptomele și în ce constă tratamentul

Data publicării:
Untitled
Dr. Ciprian Cristescu, medic primar Obstetrică-ginecologie

Atunci când la nivelul corpului uterin apar tumori maligne care se dezvoltă din celulele mucoasei care căptușește la interior uterul, vorbim despre cancerul de endometru. Care sunt factorii de risc, semnele și simptomele, cum se stabilește diagnosticul și în ce constă tratamentul aflăm de la dr. Ciprian Cristescu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Cancerul de endometru este o tumoră de corp uterin care poate evolua o perioadă îndelungată fără manifestări clinice evidente. De obicei, pacientele se prezintă la medic atunci când tumora a crescut deja în dimensiuni și a generat semne și simptome precum sângerările vaginale anormale, durerea pelvină, urinările frecvente din cauza presiunii pe vezica urinară sau durerea în timpul actului sexual.

Tratamentul pentru cancer de endometru include adesea chirurgia, cu intervenții prin care este îndepărtat complet uterul (histerectomie), dar poate include și radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie și tratamente țintite. Atunci când boala s-a extins local și la alte organe din vecinătate, medicii pot recomanda o intervenție radicală salvatoare numită exenterație pelvină, prin care se scot în bloc cele mai multe organe din pelvis.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri