Regal cinematografic la TIFF

Data publicării:
sala tiff

Invitaţii speciali ai festivalului sunt actriţa de Oscar Debra Winger şi actorul Florin Zamfirescu. TIFF are anul acesta un buget de 1,5 milioane euro, bani strânşi cu greu de organizatori.

"Una dintre provocările ediţiei 13 de TIFF a fost să încercăm să adunăm banii necesari, pentru că n-am vrut să renunţăm la program, invitaţi şi filme. Aşteptăm un răspuns din partea Ministerului Culturii. Nu a mai fost niciun ban disponibil pentru evenimente mari cum e TIFF-ul", a declarat Tudor Giurgiu, directorul festivalului.

A 13-a ediţie a TIFF cuprinde şi o campanie de salvare a cinematografelor din România, dar are şi secţiuni dedicate filmelor de groază sau peliculelor în care răzbunarea este firul roşu al acţiunii.

"Vrem să combinăm un pic filmele cu petrecerile, să facem o secţiune de film ca un party, iar acest Midnight Delirium va fi party-ul cinematografic al TIFF-ului, cu aceste filme de groază, fantastice, care nu trebuie luate în serios", a precizat Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului de film.

De la TIFF nu vor lipsi concertele, iar unul dintre ele este organizat chiar în Biserica Evanghelică-Luterană din Cluj-Napoca.

"Este o proiecţie a filmului Faust din 1926 şi este unic pentru faptul că avem acest mare artist de orgă, care vine în Biserica Evanghelică şi reuşeşte să facă un acompaniament live, într-o notă unică. Va fi foarte interesant şi cred că va fi foarte personal, locul fiind foarte intim şi mic", a spus Cristian Hordilă, managerul festivalului.

Un bilet pentru unul dintre cele peste 200 de filme costă între 8 şi 12 lei, iar cinefilii pot cumpăra în acest an şi un card special, contra sumei de 600 de lei, care permite accesul la 35 de filme şi petreceri din cadrul festivalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri