Sari la conținut

Regulament nou pentru terasele din Cluj 

Deschise pe străzile pietonale din centrul oraşului ori în grădinile caselor situate în centrul Clujului, terasele vor funcţiona după un nou regulament. Consilierii locali au ajuns la concluzia că actualele reguli după care acestea primesc autorizaţia de funcţionare au fost stabilite în urmă cu şase ani şi nu mai pot fi aplicate în prezent.

Clujenii care locuiesc în zona centrală se plâng de nivelul mare al zgomotului. "Azi-noapte la ora 1:30, încă erau clienţi. Azi-dimineaţă la ora 6:00, se crăpau lemne. Zilnic domnule primar, zilnic. Dumneavoastră ca şi părinte v-aţi trimis copilul de acasă să poată dormi, să poată să înveţe că a doua zi are examen", s-a plâns o clujeancă primarului Emil Boc.

În acest moment, terasele din Cluj pot rămâne deschise, în anumite situaţii, până la ora 2:00 dimineaţa. Situaţia este reglementată însă de două hotărâri de Consiliu Local, lucru care îi pune în dificultate pe cei care emit autorizaţiile de funcţionare.

"Noi, probabil nu din rea voinţă, am creat o discrepanţă între două hotărâri de Consiliu Local. De aceea, din aceste două hotărâri şi avem acum o lună şi jumătate, încape şi o dezbatere, putem gândi la rece, dar trebuie să avem o reglementară clară", a afirmat Horvath Anna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

"Şi eu susţin idea unei dezbateri publice în această vară, de a modifica acest cadru legal existent, dar nu voi fi de acord nici ca la ora 10:00 seara să se închidă, dar sunt de acord cu ceea ce s-a menţionat aici de a stabili foarte clar în ce condiţii se poate merge după ora 22:00", a declarat primarul Emil Boc.

Noul regulament privind funcţionarea teraselor din Cluj-Napoca va intra în dezbatere în luna iulie, cel mai târziu la începutul lunii august.