Exclusiv Nicușor Dan: Terase de pe Lipscani și din Herăstrău vor fi demolate. O soluție ar fi să fie mutate de bunăvoie în altă locație

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan la emisiunea live de la digi24
Nicușor Dan a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre situația teraselor din Herăstrău și de pe strada Lipscani.

Nicușor Dan a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre situația teraselor din Herăstrău și de pe strada Lipscani. Primarul general al Capitalei spune că foarte multe au autorizații nelegale și vor fi demolate. Pe de altă parte, Nicușor Dan spune, în legătură cu terasele din parcul Herăstrău, că o soluție pe termen mediu ar fi ca de „bunăvoie”, acestea să fie mutate într-o altă locație și „să lase parcul în pace”.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Herestrăul este în mijlocul unui nou scandal. Multe localuri, foarte scumpe acolo, înțelegem că sunt puțin ilegal construite. Ce se întâmplă cu ele?

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Cele mai multe dintre ele au autorizație de construire. Însă, autorizația este nelegală, într-adevăr, pentru că acolo este spațiu verde. Numai că, momentul la care tu puteai să contești acele autorizații date și în 2010, și în 2012, termenul legal de contestare din partea autorităților este de un an, care a trecut.

Alexandru Rotaru: Doamna Armand a declarat că trebuie dărâmate.

Nicușor Dan: Asta, dacă sunt nelegale. Și dacă sunt în situația asta, o să le demolăm. O să vedeți, începem în primăvara asta cu zona Lipscani, acolo am și avertizat. Terasele care încalcă legea vor fi dărâmate.

Acolo este și o problemă de siguranță la incendiu. În acel loc, cu autorizații nelegale sunt aproape toate, doar că, așa cum v-am spus, nu mai suntem în termen pentru a le contesta.

Legat de terasele din Herăstrău, soluția pe termen mediu este ca să găsim o locație, și în dezbaterea pe care o s-o avem pe Planul Urbanistic General, în prima jumătate a acestui an, o să reflectăm la problema asta, să găsim o locație, unde de bunăvoie toți oamenii ăștia să se mute și să lase parcul în pace. Asta este soluția pe care eu o văd.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri