Spitalul Clujana, modernizat cu fonduri europene

Data publicării:
090414 SPITAL CLUJANA

Fondurile europene salvează unul dintre cele mai vechi spitale din Cluj-Napoca. Autorităţile au cheltuit 32 de milioane de lei din fonduri europene, pentru dotarea şi modernizarea ambulatoriului Spitalului MunicipalCea mai mare sumă a fost alocată pentru achiziţionarea unui RMN, pentru că, până acum, spitalul avea doar un computer tomograf pentru investigaţii medicale.

"Prin achiziţionarea RMN-ului, diagnosticul se îmbunătăţeşte la pacienţii care se adresează acestui spital. RMN-ul se făcea în alte servicii la Spitalul Clinic Judeţean şi uneori la cele private, cu liste de aşteptare. Sperăm o creştere a numărului bolnavilor trataţi cu 20 - 25%, ajungând spre 80 - 90.000 de bolnavi trataţi anual, în ambulatoriul de specialitate", a declarat prof. dr. Nicolae Constantea, managerul Spitalului Clinic Municipal.

Noua aparatură medicală a costat 12 milioane de lei, însă modernizările nu se opresc aici. Ambulatoriul se va extinde cu încă un etaj, investiţia fiind estimată la 4 milioane de lei.

"Avem în vedere creşterea cu 20% a numărului de persoane ce vor putea fi tratate şi vor beneficia de acces la sănătate în ambulatoriu", a declarat primarul Emil Boc. Acesta a precizat că pacienţii vor putea apela pentru tratament la cabinete noi de nefrologie, radiologie, imagistică medicală, reumatologie şi analize medicale.

Proiectul pentru modernizarea spitalului a fost depus încă din 2009 la Uniunea Europeană, însă a fost trecut pe lista de rezervă. Fondurile au fost deblocate abia la începutul anului 2013, când au şi început primele lucrări de modernizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri