Sari la conținut

Transplant reuşit, stare de sănătate incertă. Medicii i-au transplantat piele unuia din supravieţuitorii accidentului aviatic

La începutul acestei săptămâni, a fost operat pentru a treia oară şi pilotul elicopterului militar prăbuşit, Corneliu Titiana. După intervenţie, s-a încercat detubarea lui, însă, în cele din urmă i-a fost, din nou, indusă coma. Pentru el, prognosticul medicilor este extrem de rezervat.

Supravieţuitorul operat astăzi este conştient şi medicii speră ca evoluţia lui să fie bună.

"A fost un transplant de pielele de la el, pe ambele mâini, pe dosul mâinilor, cu excizia leziunilor de arsuri de gradul 3 şi autogrefa. Situaţia lui era bună înainte de operaţie. Era detubat înainte de operaţie. Sigur că şi după operaţie va fi detubat. Nu s-a întâmplat nimic în timpul operaţiei. Celălalalt pacient este staţionar: este vorba despre pilotul elicopterului. Constanţele biologice sunt, să zicem, în limite normale, nu avem momentam motive de îngrijorare, dar nici nu putem să fim foarte optimişti, aşa că prognosticul rămâne foarte rezervat", a afirmat Cristian Niţescu, director medical la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri din capitală.