UDMR vrea să iasă de la guvernare

Data publicării:
udmr-1

După mai bine de cinci ore de discuții, membrii Consiliului Permanent al UDMR au decis ieșirea de la guvernare. Hotărârea a fost luată după o analiză a rezultatelor de la alegerile prezidențiale.

"Am înțeles mesajul electoratului nostru. Trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noștri și către maghiarii din România, care ne-au susținut 25 de ani", a afirmat Kelemen Hunor, preşedinte UDMR.

Acesta a precizat că ieșirea de la guvernare nu va aduce instabilitate politică, în contextul în care PSD are majoritate și fără aportul UDMR. Pentru ca decizia să fie pusă în aplicare, mai este nevoie de votul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, care se va întruni în 13 decembrie.

"S-ar putea să fie şi alte voci, alte opinii, dar marea majoritate a membrilor din Consiliul Reprezentanţilor Unionali va vota recomandarea", a afirmat Kovacs Peter, secretar general al UDMR.

Kelemen Hunor a explicat că o posibilă alianță la guvernare cu PNL nu este posibilă, având în vedere că liberalii nu au propus niciun dialog și nici nu și-au exprimat intenția de a guverna.

"Avem în vedere un dialog cu toate forțele politice democratice, dar nu există nicio solicitare nici din parte PNL-ului, nici din partea noastră, pentru un dialog. Nu există așa ceva. După câte am înțeles eu, nu știu dacă am înțeles bine, PNL-ul nu își dorește să guverneze, deci nu există o astfel de posibilitate", a mai afirmat acesta.

UDMR deţine în prezent în Guvernul condus de Victor Ponta două posturi de ministru, la Cultură şi Mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri