Ziua Rozelor

Data publicării:
ZIUA ROZELOR

Sărbătoarea a început cu o paradă a trăsurilor şi a maşinilor împodobite cu trandafiri.

"Ne bucurăm că putem să participăm în fiecare an la această sărbătoare care, cu drag, ne străduim să fie pe placul tuturor", a spus Rika Râştei, cultivator de trandafiri.

Cultivatorii din Ciumbrud sunt renumiţi pentru multitudinea de soiuri pe care o cultivă, iar cei mai multi au moştenit pasiunea pentru flori de la părinţi si bunici.

" Ne plac trandafirii. De la 12 ani am fost la altoit, ne plac florile, acum încercăm să facem ceva mai special, am făcut dulceaţă, să vedem dacă o să placă Avem peste 30, cam 40 de soiuri de trandafiri. Noi îi livrăm toamna, când îi scoatem cu rădăcină, avem pe cineva care îi cumpără şi el vinde mai departe", afirmă soţii Keresztesi, cultivatori de trandafiri.

Chiar dacă vremea nu a fost tocmai bună, trandafirii s-au dezvoltat frumos astfel că producătorii se aşteaptă la o producţie bună.

"Anul acesta este un an bun, până în prezent, dar până în toamnă mai este mult, dar până în prezent este un an bun. În funcţie de cât altoim, undeva 70% de calitatea I, la asta sperăm", spune Iuliu Csiki, şi el cultivator de trandafiri.

Evenimentul este deja la cea de-a XIII-a ediţie şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud si Asociaţia Amicii Rozelor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri