Ce a lăsat în urmă viforul de zilele trecute

Data publicării:
dupa 20furtuna 20bun 20211212-39975

Deşi avertizarea meteorologilor a expirat pentru moment în Dobrogea, marea este în continuare învolburată. Apa a înaintat câţiva metri la ţărm, iar valurile au îmbrăcat în ţurţuri construcţiile de pe plajă.

Efectele viforului se pot vedea şi pe faleza Cazinoului din Constanţa, iar puţinele bărci aflate în portul turistic sunt şi ele acoperite de un strat gros de gheaţă.

Ambarcaţiunea aparţine Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură. Deşi şalupa nu a ieşit în larg, vântul a reuşit să rupă două parâme, care au fost înlocuite ulterior.

"Urmările viscolului se văd şi acum uitaţi ce gheaţă este pe şalupa inspecţiei. Ea trebuie curăţată pentru că se poate schimba centrul de greutate şi se poate scufunda", declarăSorin Ţăranu, inspector piscicol Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură

Chiar dacă nu au fost probleme deosebite, şi cei de la Grupul de Salvare pe Mare au avut o săptămână grea.

"Marea a fost foarte agitată, vântul a fost foarte puternic, a trebuit să stăm permanent la muncă în cazul în care aveau nevoie de noi să putem interveni", declarăSorin Petcu, căpitanul şalupei "Topaz"

Câţiva trecători s-au oprit totuşi să admire de pe faleză peisajul de iarnă.Temperaturile vor continua să fie scăzute şi în zilele următoare, iar meteorologii spun că cel mai probabil vom avea un Crăciun cu ninsoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri