Chirurg acuzat de malpraxis. Un medic constănţean a fost denunţat la Parchet şi la Colegiului Medicilor

Data publicării:
malpraxis unc

Pe 27 septembrie, Traian Ghiţeanu a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Constanţa. A fost internat la Secţia Medicală pentru câteva zile, iar medicii i-au descoperit un abces pe ficat.

Infecţia se răspândise deja în tot organismul. A fost imediat transferat pe Secţia de Chirurgie şi preluat de profesorul Octavian Unc. Acesta a fost nevoit să plece din localitate aşa că pacientul a fost dat în grija altui medic.

 "Este o nebuloasă aici pentru că dânsul spune că în grija domnului profesor Iusuf dar, dl prof Iusuf era la Paris", a spus Adrian Ghiţeanu, fiul pacinetului. 

Pacientul ar fi rămas internat pe Secţia de Terapie Intensivă, unde, susţin rudele, ar fi trebuit să primească transfuzii de sânge pentru refacerea hemoglobinei extrem de scăzute. Au chemat persoane care au donat sânge dar, susţin rudele, transfuziile nu au avut niciodată loc.

"Nu am fost trataţi corespunzător. Doamnele asistente s-au purtat foarte urât cu noi. Nu m-au lăsat să intru nici măcar două minuţele să-l văd pe socrul meu", susţine Florentina Ghiţeanu, nora pacientului.

Cazul de malpraxis, în mâinile procurorilor

Rudele îl acuză pe profesorul Unc de vătămare şi neglijenţă în serviciu şi au depus o plângere la Parchet dar şi o reclamaţie la Colegiul Medicilor. Au cerut despăgubiri în valoare de un miliard de euro şi spun că sunt decişi să meargă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar dacă bătrânul va deceda, doctorul va fi acuzat de familie de omor deosebit de grav.

Chirurgul spune că e nevinovat

Chirurgul susţine că nu a greşit cu nimic şi că, ţinând cont de vârsta înaintată şi de stadiul în care se prezenta, nu se putea interveni chirurgical pentru că pacientul risca să moară pe masa de operaţie.

"Era un pacient vârstnic, un pacient tarat, un pacient cu un teren canceros, operat încă o dată, în urmă cu un an de zile, care avea descrisă imaginea colecţiei respective dar care putea să fie tratat medicamentos, echilibrat, până când să se decidă intervenţia", Octavian Unc, medic şef Clinica Chirurgie a SCJU Constanţa. 

La cererea familiei, bătrânul a fost transferat în Capitală cu un elicopter SMURD. Acolo a fost operat de urgenţă iar, acum, se zbate între viaţă şi moarte.

reporter: Oana Manoilă
operator: Viorel Cotleţ

editor web: Anca Medrea

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri