Cod galben de ploi şi ninsori

Data publicării:
viscol zapada

Începând din această seară aproape toată ţara este sub atenţionare de cod galben de ploi şi ninsori! Incepand din aceasta seara de la ora 20, in sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune zăpada, care va depăşi local 20 de cm.

În Dobrogea în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă, precipitaţiile vor fi mixte şi,izolat,vor fi depuneri de polei. Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Începând de duminică ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi ninsori abundente şi se va depune un strat consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri