Construcţii impunătoare, nefinalizate. În Constanţa sunt zeci de clădiri abandonate, din lipsă de fonduri

Data publicării:
constructii abandonate

Cea mai impozantă clădire în construcţie abandonată din Constanţa este situată chiar în ortul turistic, la câteva sute de metri de plajă.

În urmă cu un deceniu, aici a fost ridicat scheletul pentru un proiect măreţ la vremea respectivă... cel mai luxos hotel din Constanța.

Lucrările trebuiau finalizate în termen de 36 de luni de la data începerii construcției, adică din 2002 însă au fost sistate, din cauza crizei financiare, iar şantierul lăsat de izbelişte ştirbeşte din frumuseţea portului turistic. 

Un alt exemplu de acest gen poate fi văzut chiar la intrarea în Portul Constanţa. Scheletul unei clădiri de şase etaje este abandonat de câţiva ani.

Investitorul care a demarat proiectul voia să construiască un buisness center, însă aceeaşi criză financiară l-au făcut să abandoneze orice demers.

Nici măcar zona peninsulară a oraşului de la malul mării nu a scăpat de astfel de investiţii eşuate.

Aşa se face că în apropierea statuii lui Ovidiu "tronează" la loc de cinste un alt mastodont desfăşurat pe mai multe etaje. La parter urma să fie sediul unei bănci, iar la etajele superioare, în locul birourilor îşi fac acum veacul câinii comunitari.

Arhitecţii spun că sunt clădiri similare în toată ţara

Arhitecţii sunt de părere că cei care deţin astfel de imobile al căror aspect lasă de dorit, ar trebui să acopere clădirile cu meşe de faţadă. Ar mai şterge, într-o oarecare măsură, izul unei munci de mântuială.

Radu Cornescu, arhitect:  "Aceasta nu este situaţia numai în Constanţa, ci în toată ţara. În afară de aspectul acesta inestetic al clădirilor aflate în paragină, este vorba şi despre siguranţa cetăţeanului care merge pe stradă".

Autorităţile speră însă că, odată cu dezvoltarea zonei peninsulare să se găsească şi fondurile necesare pentru reabilitarea acestor construcţii abandonate.

reporter: Daniel Leancă
operator: Viorel Cotleţ

editor web:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri